Behandlingar

Mina behandlingar som erbjuds

Massage - Klassisk massage, Honungsmassage, Kinesisk koppning, Lymfdränage, Hot stone massage och Pro-sleep massage.

Klassisk massage

Kan användas både i förebyggande och rehabiliterande syfte. Att i god tid kunna upptäcka och behandla problem i rörelseapparaten har stor betydelse för vårt välbefinnande.

Honungsmassage

Är en flera tusen år gammal tibetansk massageform. Det är en metod som används för att rena kroppen. Honungen används här som ett dragämne som hjälper att suga ut ”förorenad” energi från kroppen, samtidigt som honungen via absorbering överför sina utmärkta läkande egenskaper.

Kinesisk koppning

En av behandlingsmetoderna inom traditionell kinesisk medicin. Koppning stimulerar akupunkturpunkter för att balansera upp kroppen, används vid olika typer av smärtsyndrom. Koppning påverkar blodcirkulation, lymfatiska system, bindväven, huden och underliggande vävnad. Behandlingen ökar borttransport av slaggprodukter och genom sina cirkulationshöjande och utrensande egenskaper används vid behandling av celluliter.

Lymfdränage

Lymfsystemet är en viktig del av immunförsvaret. Det ansvarar också för borttransport av avfallsprodukter som proteiner och döda celler som kroppen vill bli av, filtrerar bort bakterier, producerar antikroppar och förhindrar att infektioner tränger in i blodomloppet.
Lymfsystemet är därför lika viktigt för kroppen som blodcirkulationen. Manuell lymfdränage stimulerar lymfsystemet att fungera mer effektivt. Behandlingen är lugnande, befriande, stressreducerande och bra för att hålla oss friska.

Hot stone massage

En otroligt avslappnande och effektiv kroppsbehandling med varma lavastenar. Denna teknik kombinerar massage med termodynamiska fördelar av varma stenar och terapeutiska egenskaper av eteriska oljor. Stenarna innehåller stora mängder järn och magnesium, vilket gör dem extremt starka och med en hög densitet, som har en stor betydelse för deras förmåga att behålla värme länge. Sådan behandling ökar cirkulation och metabolismen, minskar verk och muskelkramp, mjukar upp vävnaden och reglerar kroppsfunktioner.

Pro-sleep massage

Pro-sleep massage är den unika massagen, som är inspirerad av Ayurveda.
Den stimulerar nervsystemet och de tre sinnena (lukt, hörsel och känsel) och hjälper kroppen att återhämta sig från stress. Kombinationen av beröring, tillsammans med användningen av speciella mjuka borstar, stimulerar nervfibrerna och C-taktila fibrer. Studier visar att när huden och dessa fibrer blir stimulerande med specifika rytmiska, långsamma rörelser, så framkallar det en känsla av lugn och ro.

Massage - behandlingstid/kostnad

Klassisk massage
30 minuter kostnad 450 kr. inkl. moms
45 minuter kostnad 600 kr. inkl. moms
60 minuter kostnad 700 kr. inkl. moms
30 minuter (ansikte/dekolletage) kostnad 450 kr. inkl. moms

Honungsmassage
75 minuter kostnad 780 kr. inkl. moms

Kinesisk koppning
30 minuter kostnad 450 kr. inkl. moms

Manuell lymfdränage
75 minuter kostnad 800 kr. inkl. moms
90 minuter kostnad 900 kr. inkl. moms

Hot stone massage
60 minuter introduktionspris 700 kr. inkl. moms

Pro-sleep massage
60 minuter introduktionspris 700 kr. inkl. moms

Friskvård Stresshantering, Motions-/Kostrådgivning - ingår rådgivning efter massagebehandling.

Stresshantering - med hjälp av avslappningen kan man även bli medveten de varningssignaler kroppen och själen ger. Det gör också att man kan öka sin självkännedom och bli mer observant på sina stressreaktioner. Det är viktigt att ta smärta man eventuellt känner på allvar. Likaså om man jämt och ständigt är trött eller lättretlig. Det kan vara kroppens sätt att säga att något är fel.

Motions-/Kostrådgivning - kom i form med rådgivning gällande fysisk träning, mental träning, kost och annat som påverkar hur du lever och mår.

Information från Skatteverket

Man kan erbjuda sin personal skatte- och avgiftsfri personalvårdsförmån i form av motion och annan friskvård. För att åtgärden eller aktiviteten ska anses vara av enklare slag och mindre värde bör kostnaden normalt inte överstiga 1 000 kronor per tillfälle. I vissa fall kan en förmån bestå endast av en enstaka behandling eller aktivitet.

Massage ingår i skatte- och avgiftsfri personalvårdsförmån– syftet med massagebehandlingar ska vara att lindra spänning i muskulaturen till exempel på grund av ensidigt eller tungt arbete: Fler exempel på skattefria förmåner som ingår enligt Skatteverkets sida.